2010. január 12.

Bodzabogyó likőr

Egyszerűen elkészíthető, ha a nyár folyamán gondoskodtunk bodzabogyó szirupról:) Ezen túl szükség lesz némi alkoholra, vízre, fahéjra, szegfűszegre, vaníliás cukorra.

Hozzávalók: 5 dl bodzabogyó szirup, 2-3 dl pálinka, 2-3 dl víz, egész fahéj, 6-8 db szegfűszeg, vaníliás cukor ízlés szerint.
Elkészítés: A bodzabogyó szirupot egy 2 literes széles szájú üvegbe öntjük, hozzá adjuk a pálinkát, a vizet a fűszereket és néhány napig érleljük (2-6 nap), majd leszűrve kisebb üvegekbe töltjük. Kb. 1 liter likőrt kapunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails