Az alábbi receptek a Kifőztük 2011. évi 8. számában jelentek meg.
A fűszeres sárgadinnyeleveshez hosszában félbevágjuk a dinnyét, eltávolítjuk a magját, héjastól fölszeleteljük. Levágjuk a héjról a dinnyehúst, és felkockázzuk. Fazékba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, a hosszában félbevágott vaníliarudat a kikapart magjával együtt, valamint a felkarikázott citromot, és az egészet elkeverjük. 5-6 perc párolás után felöntjük vízzel, majd 20 percig főzzük. Hűtve fogyasztjuk.
Tipp: tetszés szerint ízesíthető kardamommal, csillagánizzsal, szegfűszeggel. A hozzáadott cukor mennyisége a dinnye édességétől függően változhat.
A mentás-joghurtos sárgadinnyeleveshez turmixoljuk a hideg fűszeres sárgadinnyelevest. Beletesszük a joghurtot, a mentaleveleket, a mézet, és ismét addig turmixoljuk, amíg krémes állagú levest nem kapunk. Hűtve kínáljuk.
Tipp: mentalevéllel, jégkockával tálalhatjuk.
A tejszínes sárgadinnyeleveshez a fűszeres sárgadinnyelevesből a főzés utolsó perceiben kiveszünk 4-5 evőkanálnyi dinnyekockát. 2-3 evőkanál vízzel elkeverjük a keményítőt, hozzáadjuk a tejszínt, és a leveshez öntjük. Miután a leves besűrűsödött, levesszük a tűzről, kihűtjük, majd turmixoljuk.
Jól behűtve, sárgadinnyekockával és pirított mandulaforgáccsal kínáljuk.
Nagyon guszta! :) Azt hiszem hamarosan kipróbálok egy variációt :)
VálaszTörlésEgyik finomabb mint a másik
VálaszTörlés