Pillanatok alatt összeállítható desszert. Bármilyen idénygyümölccsel készíthetjük, de eperrel igazán finom, amelyhez jól párosul a tészta tetején megpirult fenyőmag íze. Természetesen a fenyőmag helyett diót, mandulát, mogyorót is használhatunk. Erről a desszertről is elmondhatjuk, hogy egyszerű és nagyszerű.
Hozzávalók: Két adaghoz 15-20 szem eper (kb. 15-20 dkg), 3 evőkanál kristálycukor. A tésztához 6 dkg vaj, 12 dkg liszt, 2 evőkanál kristálycukor, 1 teáskanál víz, 1-2 evőkanál fenyőmag a tészta szórásához.
Az mosott, szárított epreket félbe vágjuk, sütőtálba tesszük, és megszórjuk kristálycukorral. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, de mielőtt teljesen összeállna, morzsás állapotban az eperre szórjuk. A tésztát meghintjük fenyőmaggal. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20-30 perc alatt készre sütjük. Akkor kész a desszert, amikor alul már bugyog az eper, a tészta és a fenyőmag aranysárga színbe öltözik. Langyosan fogyasztjuk. Kínálhatjuk tejszínhabbal, fagylalttal, de magában is igen finom.
Nagyon szeretem az epret, és az ilyen könnyen elkészíthető desszertek mindig jól jönnek. Köszi a receptet, elmentettem!
VálaszTörlésFinom, szaftos és gyorsan elkészíthető!Nem is kell ennél több.:-)
VálaszTörlésImádnivaló
VálaszTörlésCsiperke! Valóban egyszerű és nagyon finom eperrel. Nem fogod megbánni, hogy elkészíted:)
VálaszTörlésÍgy igaz Nelli:))
VálaszTörlésAhogy mondod!
VálaszTörlés