Hozzávalók: a krémhez 3 tojás sárgája, 4 dl tej, 2 dl zamatos fehérbor, 3 evőkanál kukoricakeményítő, 15 dkg kristálycukor, 1 evőkanál vaníliás cukor, 1 narancs reszelt héja, 2 narancs húsa, 4 dl tejszín habbá verve. A díszítéshez 3 dl tejszín habbá verve vagy 3 tojás fehérje 12 dkg cukorral habbá verve, narancs szeletek.
Elkészítés: A krémhez a tojások sárgáját csomómentesen elkeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, keményítővel, reszelt narancshéjjal úgy, hogy a tejet fokozatosan adagoljuk hozzá. Végül a fehérbort is hozzáadjuk. Folytonosan kevergetve sűrű krémet főzünk belőle és kihűtjük. A tejszínt habbá verjük, és a kihűlt krémbe forgatjuk. A narancsokat meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk és 4-6 pohár vagy kehely aljára elosztjuk, majd rákanalazzuk a borhabkrémet. A díszítéshez a tejszínt vagy a tojások fehérjét a cukorral habbá verjük, csillagcsöves nyomózsákba töltjük és feldíszítjük a krémek tetejét. A habra 1-1 szelet narancsot teszünk. A feldíszített borhabrémeket fogyasztás előtt 2-3 órát hűtjük.
A narancsos borhabkrém a Kifőztük karácsonyi jótékonysági különszámában jelent meg. A kiadvány 115 blogger összefogásával készült. Eltérően a többi Kifőztük számtól, a karácsonyi különszán pénzadomány fejében tölthető le. Bővebb információk a http://www.karacsony.kifoztuk.hu/ oldalon találhatóak. Aki szeretne segíteni, még megteheti. Akciónk még egy hétig tart...
Ez csodás koronája lehet a karácsonyi menünek :-))
VálaszTörlésKöszi Gesztenye! Nagy előnye, hogy egyszerűen elkészíthető, ez karácsonykor figyelemre méltó tulajdonság:)
VálaszTörlésNagyon finom lehet, és igaza van Bonbonnak :)
VálaszTörlésNagyon jól néz ki és egyetértek az előttem szólókkal:-)
VálaszTörlésMutatós nagyon!
VálaszTörlésKöszi Bianka!
VálaszTörlésKöszönöm Citromhab! (Jó neved van;)
VálaszTörlésKöszönöm szépen Ottis!
VálaszTörlésKedves Tündér!
VálaszTörlésÉrdeklődni szeretnék, hogy a habkrémnek mennyire van tartása? Válaszát előre is köszönöm!