2010. szeptember 16.

Cukkini tócsni

A cukkini tócsni kevés hozzávalóból, egyszerűen, gyorsan elkészíthető. Fogyaszthatjuk köretként is, de önálló ételként fokhagymás joghurttal, tejföllel is igen finom. (A receptben egy adag főételhez szükséges mennyiség hozzávalóit adom meg. Köretként kevesebbet is vehetünk az alapanyagokból.)
Hozzávalók: 1 adaghoz 20-25 dkg zsenge cukkini, 2-4 evőkanál liszt, kevés só. Olaj a sütéshez.

Elkészítés: A megmosott, megszárított zsenge cukkinit héjastól lereszeljük, enyhén megsózzuk. Kb. 5 percig pihentetjük. (Ekkor már kevés levet ereszt.) Ezt követően hozzákeverjük a lisztet. Az így kapott masszát kanállal segítségével kevés olajba szaggatjuk, ellapítjuk és mind két oldalát pirosra sütjük. (Tipp: a cukkini tócsnikat két lapát vagy kanál segítségével könnyen meg tudjuk fordítani sütés közben.) A megsült tócsnikat papírszalvétára szedjük, leitatjuk róla a felesleges zsiradékot. Melegen, fokhagymás joghurttal vagy tejföllel tálaljuk.

2 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails