Ebbe a salátába télen is fellelhető alapanyagok kerültek bele. Nálam most az alma, retek és a zeller jutott főszerephez, de természetesen más alapanyagokból is összeállítható. Az összetevőket főzött majonézzel kevertem össze. Önálló ételként is fogyaszthatjuk, de húsok, más zöldségek kísérőjeként is igen finom.
Hozzávalók: Két személy részére 1 csokor hónapos retek, 2-3 alma, 1 közepes zeller, fél jégsaláta, 1-2 szál zöldhagyma, 1-1,5 dl főzött majonéz, 1 citrom leve, 5 dkg pörkölt dió durvára vágva,só, fehér bors, méz az ízesítéshez.
Elkészítés: A retket, a meghámozott almát és zellert csíkokra reszeljük. A zellert fél citrom levével ízesített (kb. 3 dl ) forró vízben 1-1,5 percig főzzük, lecsöpögtetjük és leitatjuk róla nedvességet. A jégsalátát, a zöldhagymát felszeleteljük. A retket, az almát, a zellert és a zöldhagymát beleforgatjuk a majonézbe. Citromlével, sóval, fehér borssal és mézzel ízesítjük még ha szükséges. Jól elkeverjük, majd behűtjük. A jégsalátát és a diót tálaláskor keverjük hozzá.
Elkészítés: A retket, a meghámozott almát és zellert csíkokra reszeljük. A zellert fél citrom levével ízesített (kb. 3 dl ) forró vízben 1-1,5 percig főzzük, lecsöpögtetjük és leitatjuk róla nedvességet. A jégsalátát, a zöldhagymát felszeleteljük. A retket, az almát, a zellert és a zöldhagymát beleforgatjuk a majonézbe. Citromlével, sóval, fehér borssal és mézzel ízesítjük még ha szükséges. Jól elkeverjük, majd behűtjük. A jégsalátát és a diót tálaláskor keverjük hozzá.
Nézz be hozzám, kérlek:) http://katakonyha.blogspot.com/2009/11/kellemes-hely.html
VálaszTörlésSzívesen időzöm nálad, szeretem olvasni, amit írsz, és kedvelem a receptjeidet is.
VálaszTörlésEnnek szeretném jelét adni, ezért nézz be hozzám, kérlek.