2009. december 5.

Tárkonyos csirkemájas leves

Néhány hete készítettem ezt a levest, sokkal jobb lett mint amire számítottam. Egyszerűen, gyorsan elkészíthető. Egy trükk: ha a csirkemájat tejbe áztatjuk, a véres lé kiázódik belőle.

Hozzávalók: Kb. 2 liter leveshez 20-30 dkg csirkemáj (szív nélkül), 3 szál sárgarépa, 2 szál zöldséggyökér, 1 kisebb zellergumó, 1 közepes vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 nagy evőkanál szárított tárkony (vagy ha van ecetes lében eltett, abból aprítsunk bele), 1 dl tejszín, 2-3 evőkanál frissen facsart citromlé, 1 evőkanál kacsazsír.
Elkészítés: A vöröshagymát apró kockákra vágjuk és a kacsazsíron elkezdjük dinsztelni. A megtisztított zöldségeket a gyufaszálnál kicsit vastagabb csíkokra vágjuk, vagy reszeljük, majd a hagymához adjuk és együtt tovább dinszteljük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymagerezdeket, majd végül a tárkonyt, keverünk rajta néhányat és felöntjük kb. 1,5 dl vízzel sózzuk, borsozzuk. Amikor forr a leves hozzáadjuk a tejbe áztatott (az áztatás el is hagyható, akinek nincs kedve hozzá), lecsöpögtetett és megtörölt csirkemájakat. Az újabb forrás után közepes lángon kb. 20 percig főzzük a levest. Az utolsó percekben hozzá adjuk a tejszínt, néhány percig főzzük, majd a tűzről levéve utolsó mozzanatként ízesítjük ízlés szerint frissen facsart citromlével.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails