2009. december 29.

Havas fenyők

A Havas fenyők tésztája ugyan az mint a Karácsonyi csillag tésztája és az ott leírtak szerint járunk el vele. A megsült és kihűlt fenyőfákat olvasztott fehércsokoládéba és kókuszreszelékbe mártjuk.
Hozzávalók:A tésztához 22 dkg liszt, 10 dkg porcukor, csipet só, 1 csomag vaníliás cukor, 1 kávéskanál sütőpor (elhagyható), 10 dkg őrölt mandula, 17 dkg vaj (vagy 10 dkg vaj és 5 dkg zsír), 1 tojás, reszelt citromhéj ízlés szerint (elhagyható). A díszítéshez kb. 10 dkg olvasztott fehércsokoládé, 2 dkg vaj, 10 dkg kókuszreszelék.
Elkészítés:A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk és egy órára hűtőbe tesszük. Ezt követően a tésztát lisztezett felületen 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, kiszaggatjuk a fenyőfákat és sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük őket és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük, kihűtjük és ezt követően díszítjük. A dízsítéshez a fehércsokoládét a vajjal és kevés vízzel felolvasztjuk. A fenyőfák oldalait először az olvasztott fehércsokoládéba, majd a kókuszreszelékbe mártjuk és rácsra helyezzük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails