2010. január 14.

Túrós pogácsa

Igen finom pogácsa, egyszerűen elkészíthető, sör-és borkorcsolyának is kiváló. A recept Ágika barátnőmtől származik. Most ilyen apróbbakra szaggattam, ehhez volt kedvem, de természetesen nagyobbakra is szaggatható.

Hozzávalók: 25 dkg túró, 25 dkg margarin, 25 dkg liszt, 2 tojás sárgája, 1 kis doboz tejföl, 1 csapott evőkanál só, 1 csapott teáskanál sütőpor, 1 felvert tojás a kenéshez, 10 dkg reszelt sajt.
Elkészítés: A hozzávalók szobahőmérsékletűek legyenek, így gyúrjuk össze őket, majd tegyük hűtőbe a tésztát egy éjszakára, de legalább 2 órára. Ezt követően lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. 1,5 cm vastagságúra a tésztát, tetszés szerinti méretre szaggassuk ki a pogácsákat és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztassuk fel őket. Kenjük meg a felvert tojással és tegyünk egy-egy csipet reszelt sajtot a pogácsák tetejére. 200 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük kb. 20-25 perc alatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails