2010. január 14.

Pulykás, zöldbabos egytálétel

Télen különösen kedvelem az ilyen szaftos, tartalmas, egyszerű ételeket. Az elkészítése sem jár különösebb bonyodalmakkal. Könnyen elkészíthető akár munka után is.

Hozzávalók: Két fő részére 40-50 dkg filézett pulykacomb (bármilyen hússal helyettesíthető), 30-40 dkg (télen fagyasztott) zöldbab, 1 db nagyobb hagyma, 4 gerezd fokhagyma, 2-3 db nagyobb burgonya, 1 evőkanál zsír, 2 evőkanál liszt, 1 teáskanál őrölt pirospaprika, só, durvára őrölt színes bors, 1 db babérlevél, 1 dl tejszín.
Elkészítés: A hagymát apró kockákra szeleteljük és a zsíron üvegesre sütjük. A pulykahúst nagyobb kockákra szeleteljük. A lisztet és az őrölt pirospaprikát összekeverjük és a pulykahúsokat beleforgatjuk, majd a hagymához adjuk és 1-2 percig sütjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy a húst ellepje. Ezt követően hozzá adjuk a zúzott fokhagymát, a babérlevelet és sózzuk, borsozzuk és közepes lángon addig főzzük, míg a hús félig megpuhul. Ekkor hozzá adjuk a zöldbabot és a felkockázott burgonyát. Ha szükséges annyi vizet adunk hozzá, hogy az ételt ellepje. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak és legvégül hozzá öntjük a tejszínt, 2-3 percig főzzük, majd levesszük a tűzről. 10-15 perc pihentetés után tálalhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails