2010. január 19.

Almás-túrós galuska mákos bundában

Az almás-túrós galuskát mákos bundába forgatva, készíthetjük egy tartalmas leves után második fogásként, de önálló desszertként is kínálhatjuk. Egyszerűen elkészíthető.

Hozzávalók: Kb. 20 db galuskához 25 dkg túró, 2 szikkadt zsemle, 3 nem túl leves alma, 4-5 evőkanál liszt, 1 csomag vaníliás cukor, 6 dkg cukor, 1 tojás, 5 dkg vaj/margarin. A mákos bundához 10-12 dkg darált mák, 8-10 dkg porcukor.
Elkészítés: A szikkadt zsemléket kis kockákra vágjuk és a vajban megpirítjuk. Az almákat meghámozzuk és lereszeljük. A túrót egy villa segítségével összetörjük, hozzá adjuk a cukrokat, a tojást, jól elkeverjük. Hozzákeverjük a reszelt almát és a lisztet, majd végül a pirított zsemlekockákat. A jól összekevert masszát legalább fél órát pihentetjük. Vizet forralunk, amit kicsit megsózunk, majd ezt követően két kanál segítségével galuskákat szaggatunk a masszából és a forró vízben kifőzzük. (Ha két kanállal formázzuk a galuskákat tömörebbek, szabályosabbak lesznek és nem esnek szét.)Amikor a galuskák feljönnek a víz tetejére, még 2-3 percig főzzük, majd a vízből kivéve lecsöpögtetjük őket. Ezután porcukros darált mákba forgatjuk és kínálhatjuk is.

2 megjegyzés:

  1. Nem írom le, amit először gondoltam, mert nem illene... Úgy kezdődött, hogy b aztán jött egy a betű, majd egy szki volt a vége. Jesszusom, de jól néz ki, mennyi mák! Jaj, imádnám szerintem!

    VálaszTörlés
  2. Szepyke, és a mák az nem mag?:))))Vagy így darálva nem zavar?

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails