2010. január 12.

Narancslikőr

A narancslikőr készítéséhez az itt leírt narancsos alkoholra és szirupra, kevés egész fahéjra és fél rúd vaníliára lesz szükség. A hozzávalókat összekeverjük, kicsit összemelegítjük őket és ízlés szerinti víz hozzáadásával hígíthatjuk (gyengíthetjük) a likőrt.

Hozzávalók: 6-7 dl narancsos alkohol, kb. 2,5-3 dl szirup, 2-4 dl víz, ízlés szerint, egész fahéj, fél vaníliarúd, esetleg 2-3 csomag vaníliás cukor.

Elkészítés: A hozzávalókat összemelegítjük, de nem forraljuk. A vaníliarudat és a fahéjat kivesszük a likőrből és melegen üvegekbe töltjük. Megközelítően 1,5 l narancslikőrt kapunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails