2010. szeptember 9.

Olajos sültpaprika-saláta

Sültpaprikából a különféle krémek és levesek mellett nagyon finom saláta is készíthető. Arra ügyeljünk, hogy vastagabb húsú paprikákat süssünk. Az olajos sültpaprika salátát most sárga-, zöld-, és pirospaprikából készítettem, de egyszínű paprikákból is készíthető, kinek hogy tartja kedve:)
A recept a Kifőztük 6. számában jelent meg. Az újság ingyenesen letölthető a www.kifoztuk.hu oldalról.

Hozzávalók: Két adaghoz 4 db vastaghúsú paprika (piros, sárga és zöld színű). Az olajos-ecetes léhez: 4 evőkanál 10 %-os ecet, 1,5 dl víz, 2 kávéskanál só, 1 teáskanál cukor, 8 szem fekete bors, 2 gerezd fokhagyma szeletelve, 1 babérlevél, 3 evőkanál olívaolaj.(Az ecetes lé összetétele természetesen ízlés szerint változtatható.)

A paprikákat grillserpenyőben addig sütjük, míg minden oldala fekete nem lesz. (Nagyobb mennyiségű paprikát kinti grillsütőn vagy nagyobb tepsiben, sütőben süssük.) A megsült paprikákat csomagoljuk alufóliába 10 percre. Ezt követően könnyen lehúzhatjuk a paprikák sült héját. A megtisztított sültpaprikáknak távolítsuk el a magjait és az ereit is, majd hosszában egy cm-es csíkokra szeleteljük fel. A paprikacsíkokat tegyük egy tálba. Az olajos-ecetes lé hozzávalóit keverjük össze és melegítsük fel, majd öntsük a paprikacsíkokra. 1-2 órát hagyjuk összeérni. Langyosan, hidegen egyaránt fogyasztható.

2 megjegyzés:

  1. Életem értelme. Még fagyasztóba is rakok, hogy télen is legyen egy kis élvezet a husik mellé.
    Én általában kápiából készítem

    VálaszTörlés
  2. Ó, nálam is nagy kedvenc. (Én már többféle paprikából készítettem, de kápiából talán még soha:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails