2010. szeptember 18.

Padlizsános tarjatekercsek

A padlizsános tarja ebben a formájában nem más, mint juhtúróval megrakott grillezett padlizsánszeletek tarjába tekerve, vékony szalonnaszeletbe göngyölve és lecsós rizságyon megsütve. Egyszerű laktató étel, a hússal együtt a köret is elkészül.

A recept a Kifőztük 7. számában jelent meg. Az újság ingyenesen letölthető a www.kifoztuk.hu oldalról.

Hozzávalók: 6 szelet tarja, 1 közepes padlizsán, 6 vékony szelet füstölt szalonna, 8 dkg juhtúró, 1 gerezd fokhagyma, só, frissen őrölt, 1-2 evőkanál olívaolaj. A lecsós rizskörethez: 2 nagyobb hagyma, 8-10 paprika, 2-4 paradicsom, 8 dkg rizs, 1 evőkanál zsír, só.

A megmosott padlizsánt hosszában 0,5 cm-es szeletekre vágjuk. 6 nagyobb szeletet megkenünk olívaolajjal, és előmelegített grillserpenyőben megsütjük mind két oldalát. A tarjaszeleteket gyengén klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és zúzott fokhagymával bedörzsöljük. A hússzeletekre fektetünk 1-1 grillezett padlizsánt, amelyre juhtúrót szórunk, és együtt feltekerjük, majd szalonnába göngyöljük. Ha szükséges, hústűvel megtűzzük. A lecsós rizskörethez a megtisztított hagymát felszeleteljük, és a zsíron megdinszteljük. A paprikát felszeleteljük, és a hagymához adjuk, majd fedő alatt főzzük tovább. 5-6 perc főzés után a lecsóhoz adjuk a felszeletelt paradicsomot és végül a rizst is. (Ha szükséges kevés vizet adjunk hozzá.) További 5-6 perc főzés után, a félig kész lecsós rizsköretet egy fedeles sütőtálba vagy más sütőben használható edénybe öntjük, elegyengetjük, rárakosgatjuk a padlizsános tarjatekercseket, lefedjük az edényt és 180 fokra előmelegített sütőben 50-60 perc alatt készre sütjük. (Ha a rizs nagyon felszívná a vizet sülés közben, pótoljuk.) 10-15 perc pihentetés után tálalhatjuk a padlizsános tarját.

3 megjegyzés:

  1. Ez eszméletlen jó, nagyon tuti recept. Csodásan néznek ki

    VálaszTörlés
  2. Jó recept, tetszik!És guszta nagyon!

    VálaszTörlés
  3. Ó, köszi Bianka! Szerintem az elkészítése sem túl bonyolult.

    Köszönöm Ottis! Vendégvárásra is ideális, összeállítjuk és a többi már a sütő dolga:)

    Köszi Ildy!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails