2010. február 9.

Mogyorókrémes-csokoládés desszert

Kevés alapanyagból, könnyen összeállítható desszert. A munka jelentős részét a sütő végzi:) Ehhez a desszerthez szükséges a képen látható, vagy ahhoz hasonló sütőtálka., ha külön adagokban készítjük. (Tipp: ha nem külön adagokat készítünk, egy nagyobb magasabb falu sütőtálban is elkészíthető.) Forrás: "Csokoládé" című szakácskönyv.
Hozzávalók: 6 adaghoz 2 tojás, 2 tojás sárgája, 2 dkg cukor (aki édesebben szereti 4-6 dkg-ot is adhat hozzá) 1 teáskanál kukorica keményítő, késhegynyi őrölt fahéj, 6 dl tej, 8 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé, 4 evőkanál mogyorókrém.
Elkészítés: A tojásokat, a tojások sárgáját a keményítővel jól összekeverjük. A tejet megmelegítjük és folyamatos keverés mellett a tojásos keverékhez adjuk. A csokoládét és a mogyorókrémet megolvasztjuk és a masszához keverjük a fahéjjal és a cukorral együtt. (A tej melegítését és a csokoládé, valamint a mogyorókrém olvasztását végezhetjük mikróban.) Az így kapott keveréket 6 tűzálló tálkába öntjük és egyenként letakarjuk alufóliával. A tálkákat tepsibe állítjuk, és annyi forró vizet öntünk a tálak közé, hogy a tálkák feléig érjen. 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 35-40 percig sütjük. A formákat kivesszük a tepsiből és hagyjuk kihűlni a desszertet, majd lehűtve tálaljuk. Ízlés szerint díszíthetjük, de simán is tálalhatjuk.

5 megjegyzés:

  1. Ezt tuti nagyon szeretném :-))

    A kép mennyire szép! S a tálka alatt az a régi tányér...

    VálaszTörlés
  2. Micsoda kompozicióóóóó! Hol szedtél virágot hozzá? A réten? Februárban?:)))

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm Chef Viki! Ki lehetne fényesíteni a tányért, de nekem így tetszik, hogy van egy kis patinája.

    Szepyke! Második emeleti cserép réten:)Még januárban, akkor készült a fotó..

    VálaszTörlés
  4. Bármi, amiben csoki van, nálam nyerő:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails