2010. február 3.

Majonézes és pfefferónis csiperkegomba saláta

Egyszerűen elkészíthető mind két saláta. Apró méretű csiperkegombából készítsük. Alapos mosás és szeletelés után gőz felett pároljuk, így intenzívebb, tartalmasabb lesz az íze a gombának.(Salátákhoz, köretekhez legtöbb esetben párolom a zöldségeket, vitaminban, ízben gazdagabb lesz az ételünk.) A majonézes salátához főzött majonézt használtam. A feferónishoz pedig a paprikafüzérről leszakítottam 1-2 szárított feferónit, felkarikáztam és az ecetes, olajos salátaöntetbe téve jól kiázott csípős íze.

Hozzávalók: 1 kg apró fejű csiperke gomba. A majonézes salátához 1-1,5 dl főzött majonéz és további ízesítéshez őrölt fehér bors, só, méz, tejföl, frissen facsart citromlé ízlés szerint. A pfefferónis salátaöntethez 2-3 evőkanál olíva olaj, 1 evőkanál cukor, 1 csapott evőkanál só, frissen őrölt bors, 1-2 evőkanál fokhagymás ecet vagy 3-4 evőkanál frissen facsart citromlé, 0,5-0,7 dl víz, 1-2 pfefferóni paprika (szárított is lehet).
Elkészítés: A gombát alaposan megmossuk, szárastól felszeleteljük.(Ha szükséges a szár alsó részét levágjuk, vagy ha nagyobbak a gombafejek és a szára kicsit fás, akkor a szárát eltávolítjuk.) A felszeletelt gombát vízgőz felett párolóbetétben megpároljuk 10-15 perc alatt és kicsit hűtjük. A majonézt ízesítjük szükség szerint, majd a párolt gomba felét belekeverjük és hűtjük. A pfefferónis csiperke salátához az öntet hozzávalóit összekeverjük, beleszeleteljük a pfefferóni paprikát és hozzá adjuk a párolt gomba másik felét és hűtjük. Mind két csiperke salátát hidegen tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails