2010. február 7.

Szűzérme medallionok vajban sült zöldségágyon

Ebben az ételben a zöldségek átvették a főszerepet. Zeller, sárgarépa, zöldséggyökér vajban sütve, enyhén sózva, borsozva sütés közben. Hihetetlen jó ízük van. Arra ügyeljünk -főleg a zeller és a zöldséggyökér tekintetében - hogy zsenge és ne fás legyen a sütésre szánt zöldség. (Meglepő módon elég laktatóak voltak a zöldségek, így más köret nem is került a hús mellé, de természetesen kínálhatunk hozzá:)

Hozzávalók: Személyenként 2-4 db kb. 3 cm vastagságú szűzérme szelet, 2-4 szelet bacon szalonna, só, frissen őrölt bors, 1 db közepes sárgarépa, 1 db közepes zöldséggyökér, 1 db kisebb zsenge zeller, vaj a sütéshez kb.5-6 dkg
Elkészítés: A megtisztított zöldségeket hosszanti irányban kb. 3 mm-e szeletekre vágjuk. A szűzérme szeleteket megsózzuk, borsozzuk, körbetekerjük szalonna szelettel és fogvájóval megtűzzük. A vajat felhevítjük egy serpenyőben, majd a szűzérme szeletek mind két oldalát hirtelen megpirítjuk, majd mérsékeljük a tüzet és fedő alatt kb. 8 percig lassú tűzön sütjük (aki nem szeretné átsütni, rövidebb ideig süsse). Ezt követően kivesszük a serpenyőből a szűzérme szeleteket. A visszamaradt vajon elkezdjük sütni a zellert, a zöldéggyökeret és végül a sárgarépát úgy, hogy a zöldségszeletek ne érjenek egymáshoz, vagyis ne párolódjanak, hanem süljenek. Sülés közben sózzuk, borsozzuk a zöldségeket. Miután megsültek a zöldségek, papírtörlővel itassuk le a felesleges zsiradékot, rendezzük tányérra és helyezzük rá a szűzérme medalionokat.

2 megjegyzés:

  1. Még nem csináltam meg..de fogom.))))! Nagyon jól hangzik!

    VálaszTörlés
  2. Próbáld ki bátran!Mindegyik zöldség finom volt, de nekem a sült zeller ízlett a legjobban. Már több ételben kipróbáltam és nem csalódtam:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails