2010. február 19.

Csőben sült brokkoli

Egyszerűen elkészíthető, önálló ételként, vagy köretként is fogyasztható. Lehetőleg friss, nem fagyasztott brokkoliból készítsük.

Hozzávalók: 50 dkg friss brokkoli, a mártáshoz 1 kis fej hagyma, 5 dkg vaj, 4 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál liszt, 2 dl tejszín, 1 dl tej, 2 nagyobb tojás, 10 dkg krémsajt, só, frissen őrölt bors, kevés szerecsendió, kevés vaj és zsemlemorzsa az edény kikenéséhez és szórásához.
Elkészítés: A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk és vízgőz felett párolóbetétben 10-12 perc alatt megpároljuk. A mártáshoz a megtisztított hagymát apró kockákra vágjuk. A vajat felhevítjük és a hagymát üvegesre pároljuk rajta, majd meghintjük liszttel, elkeverjük és felöntjük tejjel és tejszínnel. Csomómentesre főzzük, hozzá adjuk a krémsajtot, a zúzott fokhagymát és sózzuk, borsozzuk, valamint reszelünk bele egy kevés szerecsendiót. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a mártásba keverjük, a fehérjét habbá verjük, majd a habot is a mártásba forgatjuk. Egy hőálló edényt kivajazunk és megszórjuk zsemlemorzsával. A párolt brokkolit az edénybe rakosgatjuk, rákanalazzuk a mártást és 190 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Melegen tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails