2010. február 3.

Tejszínes sült tojás

A tejszínes sült tojással Nigella műsorában találkoztam először, majd az egyik újabb szakácskönyvemben is megtaláltam a receptjét. Kicsit továbbgondoltam a receptet és adtam még hozzá csíkokra vágott cukkinit és egy kevéske bacon szalonnát. (A szakácskönyvben szereplő receptben egyik hozzávaló sem szerepelt.) Vacsorára, vagy nyugodt, ráérősen elkölthető hétvégi reggelihez tudom ajánlani.

Hozzávalók: Személyenként 2 db tojás, 2 szelet bacon szalonna, kb. 8 db zsenge cukkini szelet (karika) felcsíkozva, 2dkg vaj, 2-3 evőkanál tejszín, só, frissen őrölt bors.
Elkészítés: Személyenként 2 kis alakú (a képen látható, vagy ehhez hasonló) sütőtálat kivajazunk. (Ha nincs ilyen kis sütőtálunk egy - a személyek számának megfelelő méretű -nagyobb sütőtálat vajazzunk ki.) Egyenlő mennyiségben beleszórjuk a felcsíkozott cukkinit, kicsit sózzuk, borsozzuk, majd rátépdessük a bacon szalonnát. A szalonnára ráütjük a tojást, rákanalazzuk a tejszínt, ismét kicsit sózzuk borsozzuk és 200 fokra előmelegített sütőben 12-17 perc alatt megsütjük. Annak megfelelően, hogy lágyabban, vagy keményebben kívánjuk a tojást, változhat a sütés ideje. Pirítóssal fogyasszuk.

2 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails