2010. február 19.

Sajtos kréker

Nagyon régóta kerestem egy ilyen fajta ropogtatni valót. Ez a sajtos kréker számos jó tulajdonsággal rendelkezik. Ami a legfontosabb, nagyon finom. Könnyen elkészíthető, akár előre is dolgozhatunk vele, sokáig el áll. Aki kedvet kapott hozzá, próbálja ki. Forrás innét.

Hozzávalók: A tésztához 45 dkg liszt, 25 dkg margarin, 10 dkg reszelt sajt, 1 evőkanál só, 2 evőkanál tejföl. A kenéshez 1 tojás felverve, a szóráshoz 10 dkg reszelt sajt.
Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, vékonyan kinyújtjuk. (Én a nyújtás előtt pihentettem 30-40 percet. A nyújtást két részletben is végezhetjük.) A kinyújtott tésztát vékonyan megkenjük a felvert tojással és rászórjuk egyenletesen a sajtot. Derelyevágóval kb. 2 cm X 2cm-es rombuszokat, vagy négyzeteket vágunk a tésztából és sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk. Amíg a sütő melegszik, pihentetjük a tésztát, majd 200 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük. 3-4 gáztepsire való kréker lesz belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails