2010. december 13.

Narancsos borhabkrém

A karácsonyi fogások desszertjeként gyorsan, egyszerűen elkészíthetjük a narancsos borhabkrémet. Alkoholtartalma miatt felnőtteknek kínáljuk. Jól behűtve fogyasszuk.

Hozzávalók: a krémhez 3 tojás sárgája, 4 dl tej, 2 dl zamatos fehérbor, 3 evőkanál kukoricakeményítő, 15 dkg kristálycukor, 1 evőkanál vaníliás cukor, 1 narancs reszelt héja, 2 narancs húsa, 4 dl tejszín habbá verve. A díszítéshez 3 dl tejszín habbá verve vagy 3 tojás fehérje 12 dkg cukorral habbá verve, narancs szeletek.

Elkészítés: A krémhez a tojások sárgáját csomómentesen elkeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, keményítővel, reszelt narancshéjjal úgy, hogy a tejet fokozatosan adagoljuk hozzá. Végül a fehérbort is hozzáadjuk. Folytonosan kevergetve sűrű krémet főzünk belőle és kihűtjük. A tejszínt habbá verjük, és a kihűlt krémbe forgatjuk. A narancsokat meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk és 4-6 pohár vagy kehely aljára elosztjuk, majd rákanalazzuk a borhabkrémet. A díszítéshez a tejszínt vagy a tojások fehérjét a cukorral habbá verjük, csillagcsöves nyomózsákba töltjük és feldíszítjük a krémek tetejét. A habra 1-1 szelet narancsot teszünk. A feldíszített borhabrémeket fogyasztás előtt 2-3 órát hűtjük.
A narancsos borhabkrém a Kifőztük karácsonyi jótékonysági különszámában jelent meg. A kiadvány 115 blogger összefogásával készült. Eltérően a többi Kifőztük számtól, a karácsonyi különszán pénzadomány fejében tölthető le. Bővebb információk a http://www.karacsony.kifoztuk.hu/ oldalon találhatóak. Aki szeretne segíteni, még megteheti. Akciónk még egy hétig tart...

8 megjegyzés:

  1. Ez csodás koronája lehet a karácsonyi menünek :-))

    VálaszTörlés
  2. Köszi Gesztenye! Nagy előnye, hogy egyszerűen elkészíthető, ez karácsonykor figyelemre méltó tulajdonság:)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon finom lehet, és igaza van Bonbonnak :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jól néz ki és egyetértek az előttem szólókkal:-)

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm Citromhab! (Jó neved van;)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails