2010. december 16.

Csőben sült spenótos burgonya

Karácsonyi sültek köreteként egyszerűen elkészíthetjük a csőben sült spenótos burgonyát. A főtt, karikára szeletelt burgonyát spenótos, tejszínes, tojásos öntettel leöntjük és összesütjük. Ennyi az egész. Lehetőleg friss spenótból készítsük. Aki húsmentes ételre vágyik, önálló fogásként, főételként is elkészítheti.

Hozzávalók: 6-8 db közepes főtt burgonya, 30 dkg spenót, 3 db tojás, 2 dl tejszín, 1 dl tej, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 1 evőkanál liszt, só, frissen őrölt bors, 3-4 dkg vaj.
Elkészítés: A főtt burgonyát meghámozzuk és felkarikázzuk. A spenótot alaposan megmossuk, megtisztítjuk és forró sós vízben 3-4 percig főzzük (blansírozzuk), majd lecsepegtetjük és felszeleteljük. A lisztet a tejjel, majd a tejszínnel jól kikeverjük, hozzáadjuk a felvert tojásokat. Sóval, borssal, fokhagymával ízesítjük és hozzákeverjük a spenótot. Egy sütőtálat kivajazunk, belerakjuk a felkarikázott burgonya felét, ráöntjük a spenótos öntet felét, majd ismét burgonya, majd öntet következik. 180 fokon 25-35 perc alatt készre sütjük. Sültek mellé, szeletelve kínáljuk.

2 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails