2009. július 12.

Töpörtyűkrém

A töltött batyu töltelékének a készítésekor született az ötlet, hogy a maradék töpörtyűből töpörtyű krémet készítek. Az elgondolást tettek követték, amelynek a végeredménye egy igen finom krém lett. Ehetjük kenyérrel, pirítóssal hagyma, vagy akár csípős paprika kíséretében...
Hozzávalók: 15-20 dkg töpörtyű, 3 db főtt tojás, 2 szelet (bacon) szalonna, 2 evőkanál mustár, 1 fej hagyma, 1 teáskanál "Erős Pista" (csípős paprika krém), só, frissen őrölt bors.

Elkészítés: A töpörtyűt, a főtt tojásokat és a kisebb darabokra vágott szalonnát húsdarálón ledaráljuk, hozzá adjuk a mustárt és az "Erős Pistát. A hagymát apró kockákra vágjuk és enyhén megsózzuk majd a töpörtyűs keverékhez adjuk, összekeverjük és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Hűtve fogyasztjuk.

2 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails