2009. július 16.

Pácolt sajtos, gombás, szalonnás párna

A pácolt sajtos, gombás, szalonnás párnát (vagy inkább dunyhát:) leveles tésztából készítettem. Általában a leveles tésztát én készítem de azért vettem két dobozzal, hogy legyen ha valamit gyorsan szeretnék készíteni. Ez a leveles tészta csomag, amit vettem 6 lapból állt(Aldis). Így nem is kellett mást csinálnom a felolvadás után, mint a széleit bevagdosni és megtölteni saját készítésű pácolt sajttal, ecetes olajos szegfűgombával és szalonnával, majd kisütni. Egy két szóból elkészül. (Természetesen mással is tölthető.)
Hozzávalók: 1 párnához 1 db 10X19 cm-es leveles tészta lap, 2-3 dkg bazsalikommal, fokhagymával ízesített pácolt sajt, 8-10 darab ecetes, olajos lében eltett szegfűgomba, bacon szalonna csíkok (kb. 1 fél szelet). (Semmilyen fűszer sem kell hozzá, mert a pácolt sajt kellően sós és fűszeres).

Elkészítés: A leveles tészta lapra keretet vágunk, amit berovátkolunk, és felvert tojással megkenünk. A belső sima felületre kenjük a sajtot, rászórjuk a gombát és a szalonnát, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt készre sütjük.

2 megjegyzés:

  1. Ez is nagyon finom lehet-még sosem ettem szegfűgombát-itt az ideje:)))
    Micsoda termékeny vagy-ennyi csodás étel naponta-csak ámulok!!!

    VálaszTörlés
  2. Ó köszönöm! Az az igazság, hogy nem mindig azon a napon kerülnek fel az ételek amikor készülnek, bár még így is vannak elmaradásaim...:)
    A szegfűgombát feltétlenül próbáld ki!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails