2009. július 20.

Kukorica prósza

Nálunk kukorica prósza néven valami ilyesmi készült. Volt egy időszak gyermekkoromban, amikor anyukám - az én kérésemre:) - gyakran készítette. Ha jól emlékszem, volt hogy gyümölcs is került bele, és volt hogy kukoricaliszt helyett, finomra darált kukorica darából készült a tésztába. Gyorsan összeállítható egyszerű kevert tészta. Én most (tavalyi:) kajszibarack lekvárral pöttyentgettem tele.
Hozzávalók: 30-35 dkg kukorica liszt, fél liter aludt tej (vagy joghurt, kefir esetleg kevés tejjel), 10-15 dkg cukor, 1 citrom reszelt héja, 2 db tojás, 2 teáskanál sütőpor, 0,5 dl étolaj, kajszibarack lekvár.

Elkészítés: A lisztet a sütőport és a cukrot egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a tojást, a reszelt citrom héjat, az aludttejet, az olajat. Jól összekeverjük. Egy sűrű, de könnyen keverhető masszánk lesz, amit egy kivajazott közepes méretű tepsibe öntünk, pöttyentgetünk rá kajszibarack lekvárt, és 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranysárgára sütjük. Langyosan szeleteljük.

2 megjegyzés:

  1. Én is így ismerem, csak szilvalekvárral...Szép és finom!

    VálaszTörlés
  2. Valamikor regen edesanyam is csinalta de nalunk zsirral keszult.Zsirral kente a tepsit , es a tesztajaba is azt tett.Jujj de finom volt.Ugy emlekszem aludtejet hasznalt hozza , es elozo nap keverte be igy volt alkalma dagadni.Amire meg emlekszem sutoport nem hasznalt.Tuti biztos a Tied is finom, meg kel csinalnom, bar itt nalunk aludtejrol mondjak le de meg a kefirrol is, csak gorog joghurt van.A tej nem alszik meg, de megfogom csinalnim mert mar nagyon kivanom.Koszonom a receptjet.Udv.Valeria

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails