2009. április 1.

Kolbászos leves

A kolbászos leves egy otthonról hozott íz. Akkor készítem, amikor azt szeretném, hogy valami melegség járjon át. Így volt ez egy hideg márciusi estén is, amikor nekiláttam az elkészítésének. A legfontosabb alapanyagra a friss füstölt házikolbászra már korábban szert tettem.

Hozzávalók:1 db közepes hagyma, diónyi zsír (ehhez a leveshez a zsír illik)2 gerezd fokhagyma, 1 babérlevél,1 evőkanál liszt, 1 teáskanál őrölt pirospaprika, 4 db tojás, 4 kisebb metszés kolbász (kb. 5 cm-es darabkák a kolbászból), só, frissen őrölt bors, ecet. A tálaláshoz tejföl, kenyér (nagyon jó hozzá a pirítós).

Elkészítés: A hagymát felkockázzuk, a zsíron üvegesre sütjük, rászórjuk a lisztet és elkeverjük a hagymás zsírral, majd a tűzről levéve rászórjuk a pirospaprikát, elkavarjuk és felöntjük hideg vízzel. A tűzre visszatéve beletesszük a sót, borsot, babérlevelet és a kolbászokat. Forrás után lassú tűzön kb. 15-20 percig főzzük. Ezután ízlés szerint ecetet teszünk bele, majd beleütjük a tojásokat úgy, hogy nem kavarjuk szét, így elég jól egészben maradnak. Ekkor még kb 4-5 percig főzzük a tojással, majd tejföllel és pirítóssal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails