2014. október 29.

Fahéjas körtetorta


Hozzávalók 23 cm átmérőjű piteformához

3 db körte
20 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
13 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
13 dkg puha vaj
2 evőkanál tejszín
2 tojás
1 teáskanál őrölt fahéj

a forma kenéséhez és szórásához:

1 dkg vaj

1 evőkanál zsemlemorzsa


A körtéket meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, nyolcfelé vágjuk őket és megszórjuk fahéjjal. A lisztet elkeverjük a sütőporral. A vajat a cukorral, a vaníliás cukorral, a tejszínnel és a tojásokkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a vajjal kikent, zsemlemorzsával megszórt piteformába öntjük a tésztát. A tetejét elegyengetjük és kirakjuk a fahéjas körtegerezdekkel. 180 fokra melegített sütőben sütjük kb. 40-50 percig, amíg a tészta át nem sül. Langyosan, fahéjas porcukorral megszórva kínáljuk.


Tipp: körtebefőttel vagy almával is készíthetjük.


A recept a Kifőztük magazinban is megjelent.

3 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails