2014. október 16.

Kolbásszal sült lencseragu


Egyszerű melengető franciás egytálétel Toulouse-ból. Könnyen, gyorsan elkészíthető. Nagyobb vendégsereget is jóllakathatunk vele, természetesen ügyeljünk a megfelelő alapanyag mennyiségre. Könnyű száraz vörösborral és parasztkenyérrel kínáljuk.


 Hozzávalók

30 dkg lencse
1 nagyobb hagyma
1 közepes zellergumó
2-3 gerezd fokhagyma
1-1,5 dl darabos paradicsomkonzerv
2 dl vörösbor
1 babérlevél
kakukkfű
2 evőkanál olívaolaj
60-70 dkg sütni való kolbász
frissen őrölt bors
1 kis csokor petrezselyemzöld


A lencsét 2-3 óraára beáztatjuk, majd leszűrjük. A megtisztított hagymát és a zellert nagyobb darabokra vágjuk. Az olívaolajat közepes hőfokon felmelegítjük, hozzáadjuk a hagymát, a zellert és 5 percig pároljuk. Megszórjuk kakukkfűvel, hozzáadjuk a babérlevelet, a paradicsomot, a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és 5-6 percig, kevergetve főzzük. Hozzáadjuk a lencsét, felöntjük vörösborral és annyi vízzel, amennyi ellepi. További 10 percig főzzük, majd a kolbászt a tetejére tesszük, és lefedve, 180 fokra melegített sütőben 35-40 percig sütjük. Apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.

A recept  a Kifőztükben is megjelent.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails