2014. október 20.

Karalábéleves kapros túrógombóccal


A karalábélevest könnyed kapros túrógombóccal gazdagítottam. Jól működött a párosítás. Akik kedvelik  az egyszerű, gyors leveseket és a kaprot is szeretik, próbálják ki bátran!

Hozzávalók

3-4 db zsenge karalábé
1,5-2 l zöldség alaplé vagy húsleves alaplé
2 gerezd zúzott fokhagyma
5 dkg vaj
2 evőkanál olívaolaj
frissen őrölt bors
2-3 evőkanál tejföl
1 evőkanál liszt

a kapros túrógombóchoz:

25 dkg túró
1 db tojás
2 evőkanál búzadara
frissen őrölt bors
1 kis csokor kapor

tálaláshoz:
kapor



A meghámozott karalábét 0,5 cm-es csíkokra vágjuk. A vajat az olívaolajjal felmelegítjük, hozzáadjuk a karalábét és 4-5 percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük zúzott fokhagymával és felöntjük alaplével. Félig lefedve közepes lángon addig főzzük, amíg a karalábé meg nem puhul. A lisztet kevés vízzel simára leverjük, hozzáadjuk a tejfölt, majd szükség szerint vizet, átkeverjük, a leveshez adjuk és besűrítjük. A gombócokhoz elkeverjük a túrót a tojással, a búzadarával, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az apróra vágott kaprot. Vizes kézzel diónyi gombócokat formázunk belőle, és forró sós vízben kifőzzük. A gombócokat a levesbe tesszük és néhány percig együtt főzzük. Kaporral megszórva, melegen tálaljuk.


A recept a Kifőztükben is megjelent.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jól hangzik a kapros túrógombóc. Következőkor majd én is kipróbálom levesbe. :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails