2014. október 16.

Héjában sült birs


Dédnagyapám egyik kedvenc téli csemegéje volt. Dédnagyanyám gyakran készítette az átválogatott, kissé hibás birsből, hogy az ne vesszen kárba. A sparhelt sütőjében készült, de előfordult, hogy a sparhelt tetején, vaslábasban sütötték. Úgy fogyasztották, mint a sütőtököt, szilvalekvárt vagy csipkebogyó (hecsedli) lekvárt adtak hozzá.


Hozzávalók

6-8 db birskörte vagy birsalma
csipkebogyó lekvár vagy szilvalekvár


A megmosott birset 6-8 gerezdre vágjuk, magházát eltávolítjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 200 fokra melegített sütőben addig sütjük, amíg a birs meg nem puhul. Melegen, csipkebogyó lekvárral vagy szilvalekvárral kínáljuk.


A recept a Kifőztük magazinban is megjelent.

2 megjegyzés:

  1. Még soha nem ettem sülve birsalmát, de nagyon finom lehet! :)

    VálaszTörlés
  2. Igen, finom:) Próbáld ki bátran!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails