2009. október 18.

Vörösbab pástétom

A babpástétom recepttel a "Tapas" című szakácskönyvben, valamint Napmátkánál találkoztam. Kedvet kaptam az elkészítéséhez. Nálam száraz vörösbabból készült. Készíthető konzervből is, ebben az esetben az elkészítési idő lényegesen lerövidül:) Igen jó, kenyérre való született belőle. Én az alábbiak szerint készítettem:
Hozzávalók: 25 dkg száraz vörösbab, 1 db vöröshagyma, 1 babérlevél, egy ágacska rozmaring, só, bors, 2 gerezd fokhagyma, 2-3 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál tejföl (elhagyható), 1 kis csokor petrezselyem zöld, 2 szál zellerlevél.

Elkészítés: A vörösbabot egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk és másnap készítjük el a pástétomot. Amelyhez a beáztatott vörösbabot hideg vízben feltesszük főni. Amikor forr hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát, a babérlevelet, a rozmaring ágat és a sót, borsot. Addig főzzük, amíg a bab puha nem lesz. (Ez néhány óráig eltarthat.) A megpuhult babot leszűrjük és krumplinyomóval összetörjük, hozzáadjuk a felaprított petrezselyem és zeller leveleket, az olívaolajat, a zúzott fokhagymát,jó összekeverjük. Ha nem tároljuk adhatunk hozzá tejfölt is és ha szükséges sózzuk borsozzuk. (A pástétomot elektromos késes aprítóval is összeállíthatjuk.) Kenyérre kenve, sózott, ecetes szeletelt lilahagymával kínáljuk.

3 megjegyzés:

  1. Azt hiszem most jött el az ideje egy babpástétomnak. Már többször olvastam róla, de sosem csináltam.
    Ha van egy kis időd, nézz be hozzám!

    VálaszTörlés
  2. Épp most láttam valahol...Ki kell próbálnom, nagyon tetszik!!

    VálaszTörlés
  3. Daisy, Trinity! Próbáljátok ki! Csak ajánlani tudom, nekem nagyon ízlett. Elég kiadós,hűtőben eltartható több napig.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails