2009. október 24.

Márványsajtos körtekrémleves

A márványsajtos körtekrémleves egy intenzív ízű leves, amelyben a körte gyakori kísérőinek domináns szerep jut, nevezetesen a márványsajtnak és a gyömbérnek. Ugyancsak húsleves hozzáadásával készül. Vállalkozó kedvűeknek tudom ajánlani.

Hozzávalók: 2 db körte, 5-7 dkg márványsajt, 1 db vöröshagyma, 5 dkg vaj, 3-4 evőkanál krumplipehely, 1-1,3 dl húsleves, 1,5 dl tejszín (vagy 3 evőkanál tejföl), só, bors, 1 kávéskanál gyömbér, 1 teáskanál barna cukor.
Elkészítés: A felkockázott hagymát a vajon üvegesre pároljuk, hozzá adjuk a megtisztított és felkockázott körtét és tovább pároljuk. Amikor a körte kezd puhulni, hozzáadjuk a cukrot és a gyömbért,keverünk rajta néhányat és hozzáadjuk a krumplipelyhet, és mindjárt felöntjük a levessel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Amikor kezd forrni a leves hozzáadjuk a márványsajtot és addig főzzük, amíg a körte megpuhul és a márványsajt elolvad. Ekkor hozzáadjuk a tejszínt és összeturmixoljuk. Kínálhatjuk grissinivel, krutonnal, azaz szárított, pirított kenyérkockákkal, és pirítóssal.

3 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails