2009. június 16.

Tonhalkrémes lepénykenyér szendvics

A lepénykenyér kiválóan alkalmas szendvicsek készítéséhez, mivel nem túl vastag, viszont elég széles ezért jól meg lehet pakolni és harapni sem nehéz. Úgy gondoltam, hogy ehhez a kenyérhez jól passzolna valamilyen halkrémes, hagymás, tojásos összeállítás.Íme a végeredmény:
Hozzávalók: Lepénykenyerek. A belevaló tonhalkrémhez: 1 doboz olajos tonhal, 2 teáskanál kapri bogyó, 2 teáskanál majonéz, bors, só ha szüksége, frissen facsart citromlé. Továbbá: sózott, citromlével csöpögtetett hagymakarikák, szendvicsenként 1 db főtt tojás felkarikázva, jégsaláta levelek, paradicsom karikák, majonéz.

Elkészítés: A tonhal krémhez az olajos halat villával összetörjük, hozzá adjuk a majonézt, a kapri bogyót, a borsot, a citromlevet és ha szükséges, sót. Jól elkeverjük. A lepénykenyérkéket félbe vágjuk, kevés majonézzel megkenjük az alsó kenyeret, ráfektetjük a jégsaláta leveleket, erre tesszük a tonhalkrémet, a krémre a főtt tojás karikákat, majd erre a hagyma karikákat és a paradicsomot rakjuk és beborítjuk a lepénykenyér felső részével. Ha túl nagynak találjuk a szendvicsünket, félbe is vághatjuk, így könnyebben lehet harapni.

3 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails