2009. június 2.

Tejfölös paprika (paprika főzelék)

Tejfölös paprikát anyu szokott készíteni. Ő talán a nagymamától tanulta, én pedig anyutól lestem el ennek az egyszerű, könnyű nyári ételnek a készítését. Tejfölös paprikát általában a narancssárgás, pirosodó paprikákból készítjük. Nálam is néhány paprika narancsos színbe kezdett öltözni, de még közel sem volt olyan élénk színük mint nyáron. Főzés közben még halványodott is a paprikák színe. A tejfölös paprikát lehet enni magában fehér kenyérrel, de akár sült hússal, vagy sült szalonnával is, gondolva a család férfi tagjaira:) Ma vacsorára készült, jól esett a hétvégi húsos ételek után.
Hozzávalók: Két fej hagyma, 1 evőkanál zsír, 3-4 gerezd fokhagyma, fél kg paprika, 2 csapott evőkanál liszt, 3 evőkanál tejföl, só, frissen őrölt bors, egy csokor petrezselyem zöld.

Elkészítés: A kockára vágott hagymát a zsíron megfonnyasztjuk, közben a paprikákból hosszú szeleteket vágunk és a szeleteket keresztben kettő, vagy három részre vágjuk és hozzáadjuk a hagymához. Kicsit együtt sütjük, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a paprikánkat. Addig főzzük, amíg meg nem fő a paprika, de ne főzzük szét. Amikor megfőtt hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyem zöldet és a liszt, kevés víz és tejföl keverékével behabarjuk és tejföllel tálalva fogyasztjuk.

3 megjegyzés:

  1. Ez nagyon tetszik, kifogom majd próbálni, köszi:))

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy tetszik!Szerintem sokan idegenkednek tőle...de mi szeretjük:)

    VálaszTörlés
  3. Ez egy jó étel. Nagyim mindig magagyúrt "mácsikkal" tálalta..

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails