2009. június 6.

Szezámmagos sajtostallér

"...hazavitte....és megsütötte". Ancsi újabb jótéteményű fertőzésének eredménye, hogy beszereztem az ostyasütőt és megsütöttem a sajtostallért. Igen, rá kellett döbbennem, hogy a konyhai eszközeim közül hiányzik az ostyasütő....Köszi Ancsi! A szezámmagos változat elkészítését barátnőm ihlette, mivel ő nagyon szereti a pirított szezámmagos rágcsálni valókat. Az alábbiak szerint készítettem a szezámmagos sajtos tallért:
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 12,5 dkg margarin, 12,5 dkg reszelt sajt (én trappistát és parmezánt használtam vegyesen) 1 tojás, 1 csapott evőkanál só, 2 teáskanál sütőpor, 1 dl tejföl és kb. 1 dl víz a gyúráshoz, 1-1,5 dl pirított szezámmag.
Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi vízzel, hogy jól összeálljon. A tésztából kisebb diónyi golyókat formázunk. A szezámmagot egy serpenyőben megpirítjuk. A tésztagolyókat a szezámmagba forgatjuk és megsütjük az osztasütővel. (A tésztába is belekeverhetjük a szezámmagot, én azért ezt a megoldást választottam, mert szerettem volna, hogy kívül a tészta felületén legyenek a magok.) Egyszerre 2-3 golyót is tudunk sütni. Ebből a tésztamennyiségből kb.: 70-75 db ostya lesz.

9 megjegyzés:

  1. Én holnap készülök felavatni a gépet!Nagyon várom már! Éppen jókor tetted ezt a bejegyzést, köszönöm!!:)))

    VálaszTörlés
  2. Ha nem bánod, ellopom a receptet:)))) Jövő hétre beigértem a kisfiamnak....

    Én ma édes ostyával avattam fel a sütőmet és mondhatom, nagyon elégedett vagyok! Érdemes volt megvenni!!

    VálaszTörlés
  3. Szepyke és trinity! Várom a beszámolótokat!:)Én sem bántam meg, hogy megvettem:)
    Trinity!És hol a recept? :))) Na jó tudom három gyerek stb....Édes ostyán én is gondolkodtam, receptet még nem kerestem, csak az van amit a géphez adtak.Szívesen venném (vennénk), ha megismertetnél az édes ostya recepttel:))))

    VálaszTörlés
  4. Nektek volt benne tölcsérhez nyújtó, vagy mi? Én ma bontottam ki és nem volt benne csak a gép...

    VálaszTörlés
  5. Nah, ez érdekes... Az enyémben csak édes ostyához van recept... Nem ugyanazt a gépet vettük? Leírjam az édes tészta receptjét?

    VálaszTörlés
  6. Sepyke! "Bifinett" a márkanév? Akkor kellet volna hozzá adni tölcsér formázót...Igen csak egy édes ostyatölcsér recept van a géphez. Azért kérdeztem trinityit, hogy neki esetleg van-e másik.

    VálaszTörlés
  7. Hát, én nem kaptam... Nah, akkor ma visszamegyek érte, de gondolom, már pont mindegy. Most készülök megcsinálni a recepted szerint, de valami nem világos... Azt írod, hogy egyszerre három darab golyót teszel bele, úgye, három picit, és így picit tallérokat kapsz, nem akkorát, mint a képen látható, egész sütőt betöltőt?

    VálaszTörlés
  8. Igen, diónyi nagyságú golyókat készítettem:)))így elfér 2-3 darab. Jó sütögetést!

    VálaszTörlés
  9. Szia!
    csütörtökön nem kaptam a kistarcsai Lidl-ben, arra gondoltam, hogy ez akkor így van rendjén. Ma a paksi bolt előtt mentünk el és arra gondoltam, hogy visszafelé azért csak benézek. Jól tettem, most már nekem is van. Már csak sütni kell vele. Jövő héten ezt sajtos kipróbálom én is.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails