2009. június 16.

Rántott töltött paprika

Rántott töltött paprikát is már régóta szerettem volna készíteni. Ma nekiláttam. Közepes méretű és vastagságú sárga paprikákat használtam. A töltelék rizses, sonkás, gombás, sajtos, tojásos, hagymás keverék megsütve. Legközelebb -mert lesz legközelebb azt hiszem - a sonkát és lehet a gombát is kihagyom, mert kicsit sok íz a sonka a rántott paprikához. (Nem gondoltam, hogy valaha a sonkára ilyet mondok - mert én még a tojásos nokedlire is teszek:). Sütésnél nem tudtam annyira figyelni, mert éppen jégeső zúdult Pécsre és attól féltem, hogy betöri az ablakaimat a dió nagyságú jég... Arra viszont rájöttem, hogy jobb lassú tűzön sütni, talán nem csúszik le annyira a prézli a paprikáról.
Hozzávalók: 6-8 db közepes méretű és vastagságú sárga paprika (tölteni való), 5-8 dkg rizs, 1-2 szál zöldhagyma, 5, dkg margarin, 8 dkg főtt sonka, 5 dkg erdei gomba, 5 dkg sajt, 2 tojás, 1 gerezd fokhagyma, só, bors, liszt, zsemlemorzsa és tojás a panírozáshoz.

Elkészítés: A paprikákat és a gombát forró vízzel leforrázzuk. ( A paprika leforrázása azért kell, hogy kicsit puhább legyen.)A rizst megfőzzük. A felszeletelt zöldhagymát, a felkockázott sonkát és megmosott feldarabolt gombát a margarinon elkezdjük összesütni és néhány perc után hozzáadjuk a rizst és a fokhagymát, tovább sütjük. A tojásokat felverjük, fűszerezzük sóval, borssal hozzáadjuk a kockára vágott sajtot, ráöntjük a rizses keverékre és megsütjük mint a rántottát. A leforrázott paprikákat kicsumázzuk és megtöltjük a rizses, tojásos töltelékkel, majd panírozzuk lisztben, felvert tojásban és zsemlemorzsában és felforrósított olajban, de inkább közepes lángon - kisütjük. Tálalhatjuk tartár mártással, zöldségekkel, salátával.

2 megjegyzés:

  1. Épp ma láttam ilyet egyik könyvemben-de ott csípős paprikát töltöttek-rántottak. Ez azonban elletétben az említettel, legalább mindenki számára ehető:)))) Finom a tölteléke is!

    VálaszTörlés
  2. Az alaprecept egy régi újságban volt, már évek óta szemezek vele...Eredetileg ott más volt a töltelék, nem volt benne rizs, sonka, sajt, talán hagyma sem, de ez nem biztos. A rizs - szerintem - nagyon illik ehhez a töltelékhez.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails