2009. június 13.

Brokkolis rakottas

Ez az egyszerű étel még a héten készült. A hűtőben pihenő brokkoli felhasználására találtam ki.
Hozzávalók: 1 kisebb brokkoli (kb. 20-30 dkg), 4-6 db krumpli, 8-10 dkg főtt sonka, 1 dl tejszín, 2-3 evőkanál tejföl, 2 db tojás, 4-5 gerezd fokhagyma, só, frissen őrölt bors, 8-10 dkg reszelt sajt. Margarin és zsemlemorzsa az edényhez.
Elkészítés: A krumplikat héjában , sós vízben megfőzzük. A rózsáira szedett brokkolit a krumpli felett, vízgőzben megpároljuk. A megtisztított krumplit felkockázzuk. Egy hőálló edényt kimargarinozunk és beszórunk zsemlemorzsával. A megfőtt brokkoli rózsákat az edény aljára rakosgatjuk, rászórjuk a kockára vágott krumplit és a felcsíkozott főtt sonkát. A tojásokat, tejfölt, a tejszínt összekeverjük, hozzá adjuk a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és a rakottasra öntjük, majd reszelt sajttal megszórjuk és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

2 megjegyzés:

  1. Ez nagyon kedvemre való, köszi a receptet!

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy tetszik! Ízre is egész jó lett, pedig csak egy egyszerű étel.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails