
A recept a Kifőztük 2011. évi augusztusi számában jelent meg.
Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt, 3 dl langyos tej, 3 dkg élesztő, 1 tojás, 1 nagy evőkanál zsír, 4 evőkanál cukor, 1/2 citrom reszelt héja , csipet só; a tésztára: 60 dkg magozott szilva , 1-2 teáskanál őrölt fahéj, 6 evőkanál kristálycukor, 4 evőkanál szeletelt mandula; a szóráshoz: porcukor

Vékonyan kizsírozunk egy 28 x 36 cm-es tepsit. Átgyúrjuk a megkelt tésztát, majd a tepsibe nyomkodjuk. A magozott szilvát összeforgatjuk a cukorral kevert fahéjjal, és a tésztára szórjuk. További 20 percen át kelesztjük, majd meghintjük szeletelt mandulával és kristálycukorral.
180 fokra melegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük.
Langyosan, nagyobb szeletekre vágva, porcukorral szórva kínáljuk.
Édesanyám szokott hasonlót készíteni "beledobálós meggyes" néven. Hmm... nagyon szeretjük! :))
VálaszTörlésNagyon finom recept és gusztusos tálalás
VálaszTörlésSzabina!
VálaszTörlésFinom is az, és is készítem a meggyes változatot is:)
Köszi!:)
VálaszTörlés