2011. augusztus 23.

Szilvás parfé

A nyár végi, őszi gyümölcsökből is készíthetünk egyszerű, hűsítő desszerteket. Különösen jól jöhet egy parfé ebben a szokatlan augusztus végi hőségben. Az alábbi szilvás parfé a Kifőztük 2011. évi 8. számában jelent meg.

Hozzávalók: 50 dkg szilva, 15-20 dkg cukor, 1 teáskanál fahéj, 1/2 rúd vanília, 2 tojás, 2 dl tej, 4 dl tejszín

Kimagozzuk a szilvát, egy maréknyit kiveszünk belőle, a többit fazékba tesszük. Hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, a vanília kikapart magját, és 15-20 percig főzzük. Ezt követően turmixoljuk, majd kihűtjük. Vízgőz felett krémet főzünk a tojások sárgájából meg a tejből, és ezt is kihűtjük. Külön-külön habbá verjük a tejszínt és a tojásfehérjét. A szilvához adjuk a tejes krémet, majd beleforgatjuk mindkét habot.

Három réteg fóliával bélelünk egy 12 x 8 x 25 cm-es szögletes püspökkenyérformát, és félig megtöltjük a habos keverékkel. Rászórjuk a fél szilvaszemeket, majd befedjük a maradék krémmel. Körbetekerjük a formát fóliával, és legalább egy éjszakán át fagyasztjuk.

A fagyott parfét kiborítjuk a formából, lehúzzuk róla a fóliát, és 2 cm-es szeletekre vágva kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails