2010. április 13.

Tüzes csirkecombok

A tüzes csirkecombok is az egyszerűen, kevés munkával elkészíthető ételek közé tartozik. Amitől tüzes lesz, az egy négyféle paprikát tartalmazó csípős máz, amelyet a combokra rákenjük és úgy sütjük meg a húst.

Hozzávalók: 6 db dupla csirkecomb, só, frissen őrölt bors. A mázhoz 5 dkg olvasztott vaj/margarin, 2 evőkanál sós paprikakrém, 1 kávéskanál csípős őrölt paprika, 1 teáskanál édes őrölt paprika, 1 teáskanál mustár, 2-3 pfefferóni paprika ( szárított is jó) 2-3 gerezd zúzott fokhagyma, 1 evőkanál méz, 1 evőkanál olaj és 2 evőkanál olaj a tepsi kikenéséhez. (A mázhoz nem kell sót adni, mert a paprikakrém kellően sós.)
Elkészítés: A csirkecombokat alaposan megtisztítjuk, picit besózzuk , borsozzuk és az olajjal kikent tepsibe fektetjük őket, úgy hogy a bőrösebb felük legyen alul. A máz hozzávalóit összekeverjük, beleaprítjuk a pfefferóni paprikát és a combok felső felére kenjük. A tepsit letakarjuk alufóliával és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. 25 perc sütés után levesszük az alufóliát, megfordítjuk a combokat és a bőrösebb felüket is bekenjük a maradék mázzal. Visszatolva újabb 25 percig sütjük, most már alufólia nélkül. Akkor készült el a csirkecomb, amikor szép piros a bőre és puha a húsa. Tálalhatjuk cukkinis rizzsel, kuszkusszal.

4 megjegyzés:

  1. Nah, akkor vinnék két buktát, meg ebből kettőt! Gyönyörűűűűűűűűűű színe van!:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta, kár hogy nálunk csak én szeretem a csípőset, így nem készítek ilyesmit, pedig ezt nagyon megkívántam:))

    VálaszTörlés
  3. Gyönyörű, milyen piros. Én is kérhetnék

    VálaszTörlés
  4. :)))Köszi Szepyke!Küldöm:)

    Köszi Kiskukta! Igazából csak tavaly kattantam rá a csípős dolgokra, de azóta csípem őket:)))

    Köszi Bianka! Hát persze:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails