2010. április 7.

Kókuszos tekercs

Húsvéti sütemények egyike volt a kókuszos tekercs. Egyszerű kakaós piskóta, nagyon kókuszos főzött krémmel. (Saját elképzelésemet valósítottam meg, a végeredménnyel elégedettek voltunk:)

Hozzávalók: A piskótához 6 db nagyobb tojás, 6 evőkanál kristálycukor, 5 evőkanál liszt, 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor. A krémhez 4 evőkanál keményítő, 4 dl tej, 12 dkg vaj, 8-10 dkg porcukor, 15 dkg kókuszreszelék.
Elkészítés: A piskótához a lisztet elkeverjük a kakaóporral, a tojások fehérjét habbá verjük, közben fokozatosan hozzá adjuk a cukrot és végül - amikor már kemény a hab - hozzá keverjük a tojások sárgáját, majd a kakaóporos lisztet. Egy nagyobb sütőpapírral bélelt tepsibe kenjük a piskótamasszát (a lap nagyjából 30X35 cm nagyságú legyen) és 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük kb. 12 perc alatt. A megsült piskótát 2-3 percig pihentetjük, majd lehúzzuk róla a sütőpapírt. Egy konyharuhára terítjük és azzal együtt feltekerjük a piskótát és kihűtjük. A krémhez a keményítőből és a tejből sűrű krémet főzünk, kihűtjük. A vajat a cukorral jól kikeverjük, majd a kihűlt főzött krémhez adjuk, összekeverjük és végül hozzá adjuk a kókuszreszeléket. A krémmel megtöltjük a kihűlt piskótatekercset úgy, hogy kívülre is maradjon a krémből, amit a töltött piskótára kenünk és megszórjuk kókuszreszelékkel. Néhány órát hűtjük, majd szeletelhetjük.

Tipp: A tejet, vagy egy részét kókusztejjel, a vajat vagy egy részét kókuszkrémmel helyettesíthetjük.(A dobozos kókusztejet ha nem keverjük össze, ketté válik, felső része vajkrémszerű lesz, ezzel helyettesíthetjük a vaj egy részét.)

8 megjegyzés:

  1. Mennyei, nagyon ennék belőle

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól néz ki, és a kép is szép!

    VálaszTörlés
  3. Köszi Bianka!

    Köszönöm Ottis!

    VálaszTörlés
  4. Hol lehet venni ilyen keményitőt?! Elkésziteném én is!

    VálaszTörlés
  5. Anikó! Szerintem találsz a DM-ben is, de nagyobb élelmiszer áruházakban is kapni(Pl. Spar, Tesco, de volt, hogy az Aldiban is lehetett kapni, én is ott vettem egy akció keretében).

    VálaszTörlés
  6. Anikó! Elfelejtettem megjegyezni, hogy ha nem kapsz keményítőt, van nem szeretnél utánajárni, liszttel is helyettesítheted. Talán akkor kicsit több kókuszreszeléket kell hozzáadni, hogy ne érződjön a liszt íze.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails