2010. április 28.

Medvehagyma pesto

Anyutól kapott nagy medvehagyma csokorból most pesto készült. Hasonlóan jártam el, mint a petrezselyem pesto készítésekor. Most is diót és olívaolajat használtam. Sajt most sem került bele, de felhasználáskor adhatunk hozzá.
Hozzávalók: 1 nagy csokor medvehagyma (kb. 15-20 dkg), 1-1,5 dl olívaolaj, 1 csapott teáskanál só, 8-10 dkg dió.

Elkészítés: A medvehagymát megmossuk, szárítjuk. A pesto hozzávalóit egy nagyobb késes aprító tartályába tesszük és összeturmixoljuk. (Ha túl száraznak találjuk, adhatunk még hozzá olívaolajat.) Tésztához, levesekhez, húsokhoz, grillezéshez, zöldséges ételekhez használhatjuk. A maradék pestót tegyük kis üvegbe, nyomkodjuk le és öntsünk rá egy kevés olívaolajat, hogy elfedje. Célszerű hűtőben tárolni.

7 megjegyzés:

  1. Én is dióval készítettem a pestot. Nagyon finom. Ajánlom mindenkinek.

    VálaszTörlés
  2. Én most elsősorban a kanalaidat csodálom! Nagyon szépek!! :)
    És persze a medvehagymapestót is, nálam is dióval készült, szeretjük nagyon! :)

    VálaszTörlés
  3. Marika! Szerintem is finom a dió a pestókban, arról nem is beszélve, hogy az jellemzően fellelhető a háztartásokban.

    Köszönöm Felhőlány!:)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szeretjük a diót, még a lekvárokba is diót teszek.

    VálaszTörlés
  5. Marika! Diós, lekváros palacsinta....hmmm:)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szépek ezek a kanalak!Annyi szépséges konyhai eszközöd van, mindig figyelem a szebbnél szebb tálakat, poharaidat és evőeszközeidet és irigykedem :-)

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm szépen Ottis!Anyuval ketten vagyunk a beszerzők, illetve vannak régi családi darabok is, valamint ajándékba kapott edények.:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails