2010. április 14.

Töltött gombafejek

A minap szép nagy gombákra tettem szert, így egyértelmű volt, hogy töltött gombát fogok készíteni. Töltelékként főtt rizst használtam, amelybe került cukkini és a gombák szára pirítva, valamint tonhal konzerv. Ezt a töltött gombát önálló ételként is fogyaszthatjuk, salátát kínálva mellé, de húsok mellé köretnek is adható, ekkor a tonhalat elhagyhatjuk.

Hozzávalók: 10-12 db nagyobb csiperkegomba, 1 bögre (2,5 dl) főtt rizs, 1 db kicsi cukkini, 1 doboz (10 dkg) tonhalkonzerv, 1 db tojás, só, bors, 1 evőkanál sós paprikakrém, 5-6 db koktélparadicsom a díszítéshez, 2-3 evőkanál olívaolaj.
Elkészítés: A megmosott gombák szárát kitörjük, a fejeket szárazra töröljük és 1 evőkanál olívaolajon 1-1 percig elősütjük mind két oldalát, majd tepsibe, vagy sütőedénybe sorakoztatjuk őket. A gombaszárakat és cukkinit felkockázzuk és olívaolajon megpirítjuk őket kb.5-6 perc alatt, majd hozzá keverjük a főtt rizst, a paprikakrémet, jól elkeverjük, összesütjük és levesszük a tűzről. Hozzákeverjük a tonhalkonzervet, ügyelve arra, hogy ne nagyon törjön össze a halhús. Majd sózzuk borsozzuk ízlés szerint, hozzákeverjük a tojást, és szorosan megtöltjük vele a gombafejeket. A Tepsit letakarjuk alufóliával és 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Koktélparadicsommal tálaljuk, melegen és hidegen is fogyaszthatjuk.

6 megjegyzés:

  1. Egyet kérhetek...:)Pedig már vacsiztam,de ez büntető:-DDD

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta ezekkel a paradicsom sityakokkal a tetején!!

    VálaszTörlés
  3. Ó de gusztusos kis gombák! Képzelem, milyen finomak lehetnek :)

    VálaszTörlés
  4. jó ötlet a vasárnapi vendégünknek!

    VálaszTörlés
  5. Köszi Niki! Igen, máris...

    :)Ó, Trinity! Köszi!:)

    Ami köszönöm!

    Bianka!:)))

    Notburga, de jó! Örülök, hogy ötlettel szolgálhattam!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails