2010. április 14.

Medvehagymás tészta

A rohanó hétköznapokban, amikor kevés idő juthat főzésre nagy segítségünkre lehet egy egyszerű, gyors tésztaétel. A medvehagymás tészta 15-20 perc alatt elkészíthető. Nem sokkal húsvét után készült, így került bele a sonkából némi sajt kíséretével.

Hozzávalók: Két adaghoz 25-30 dkg tészta kifőzve, 10 dkg medvehagyma, 10 dkg főtt sonka, 5 dkg krémsajt, 4 dkg vaj, só, bors, parmezán sajt szeletkék.
Elkészítés: A tésztát forrásban lévő sós vízben kifőzzük a tasakjára írtak szerint. (A házi tésztát használó szerencsések is ügyeljenek arra, hogy al dente legyen a tészta:) Amíg a tészta fő elkészítjük a medvehagymás, sajtos, sonkás keveréket. A medvehagymát felaprítjuk és a felét elkezdjük párolnia felhevített vajon. Hozzá adjuk a felkockázott főtt sonkát, néhány percig együtt sütjük, majd hozzá keverjük a krémsajtot, ha szükséges sózzuk és borsozzuk. A kifőtt tésztát a medvehagymás keverékbe forgatjuk, megszórjuk a maradék felaprított medvehagymával és parmezán sajt szeletkékkel.

4 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails