2010. március 30.

Tilápia halrudak leveles tésztában

Az egyik áruházban nagyon szép, friss, filézett tilápia halat kaptam. Nem ismertem ezt a fajta halat, viszont nagyon gusztusos volt, ahogy a jégen kínálta magát. Csak jót tudtam róla elképzelni. Nem tévedtem, rendkívül jó ízű - ezért túlzott ízesítést nem igénylő - nem zsíros, de ugyanakkor szaftos hal. Nem tartozik a legolcsóbb halak közé, de ennél sokkal drágábbak is vannak. Most egy leveles tésztában sült változatát készítettem el, kapros majonézes mártogatóssal.

Hozzávalók: Két adaghoz 30-40 dkg filézett tilápia hal (lehetőleg ne fagyasztott legyen), 30 dkg leveles tészta, só, bors, 2-3 gerezd zúzott fokhagyma. 2-3 evőkanál pirított szezámmag a szóráshoz, kevés felvert tojás a tészta kenéséhez. A kapros-majonézes mártogatóshoz 2 evőkanál majonéz, 4 evőkanál tejföl, só, bors, 1 teáskanál méz, fél citrom leve, 1 kis csokor aprított kapor. Tálaláshoz rukkola, vagy más zöld saláta.
Elkészítés: A halat kb. 3X7 cm-es rudacskákra szeleteljük, sózzuk, borsozzuk és bekenjük zúzott fokhagymával. A leveles tésztából akkora négyzeteket vágunk, hogy egyenként be tudjuk csomagolni a halrudakat. A tésztába csomagolt halrudakat tegyük hűtőbe 10-15 percre. A sütőt melegítsük elő 200 fokra a lehűlt halrudakat kenjük meg tojással, szórjuk meg szezámmaggal és tegyük a forró sütőbe. 20-25 perc alatt készre sütjük. A kapros-majonézes mártogatós hozzávalóit keverjük össze. A megsült halrudakat rukkola ágyon tálaljuk, mellétéve a mártogatóst.

3 megjegyzés:

  1. Ilyen halat még szerintem én sem ettem, viszont nagyon ötletes ez az összeállítás. Annyira kívánom, meg tudnék most enni belőle egy adaggal, nagyon guszta

    VálaszTörlés
  2. Húha! Innen látom, hogy imádnám!

    Kérdésem: nem áztatta el a hal a leveles tésztát?

    VálaszTörlés
  3. Köszi Bianka! Ha lesz rá módod próbáld ki, mert nagyon finom:)

    Köszi Chef Viki!Válaszom:) egyáltalán nem áztatta el a tésztát. Ez a hal nem vizes, a tészta ropogós volt.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails