2010. március 29.

Salátadresszing főtt tojásból

Húsvétkor előfordulhat, hogy több főtt tojást főzünk, mint amennyit elfogyasztanánk. Ekkor elkészíthetjük a maradék friss főtt tojásból az alábbi salátadresszinget, amely változatosan ízesíthető és remek kísérője lehet az ünnepi ebédhez kínált salátáknak.

Hozzávalók 4 dl dresszinghez:
3 db főtt tojás, 1 kis pohár tejföl (1,75 dl), 1 evőkanál dijoni mustár, 0,5 dl olívaolaj, só, frissen őrölt bors, 1 evőkanál méz, 0,5 dl frissen facsart citromlé. Tetszés szerint ízesíthető zöldhagymával, petrezselyemzölddel, kapribogyóval, reszelt sajttal, kaporral, apróra vágott savanyú uborkával, fehérborral stb. (Én petrezselyemzölddel és zöldhagymával készítettem.)

Elkészítés: A tojásokat lereszeljük, hozzáadjuk a mustárt, a tejfölt, az olívaolajat, a sót, a borsot és botmixer segítségével összeturmixoljuk. A tojásos dresszingalaphoz hozzákeverjük a mézet és a frissen facsart citromlevet. (Tipp: készíthetjük úgy is, hogy a hozzávalókat turmixgép tartályába tesszük és összeturmixoljuk. Ebben az esetben a tojásokat nagyobb darabokra vágjuk.) Ezt követően a zöldhagymát és a petrezselyemzöldet felaprítjuk és a dresszinghez keverjük. Behűtve kínáljuk öntetként vagy összekeverjük a salátával.

Ez a recept -sok más húsvéti recept mellett - megtalálható a www.kifoztuk.hu oldalon regisztráció után letölthető Pdf receptújságban is.
A fenti oldalon elindult egy - az újságban szereplő receptekkel, a kiadvánnyal, általános főzési kérdésekkel kapcsolatos - blogonkénti fórum. Ha tudunk válaszolunk a kérdésekre. Mindenkit szeretettel várunk!

3 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails