2010. március 4.

Fűszeres túrókrém

A barátaim, ismerőseim közül sokan szeretik ezt a túrókrémet. Mónika barátnőm talán a leglelkesebb rajongója:) Elkészítése egyszerű, gyors csak néhány percet vesz igénybe. Fogyaszthatjuk reggelihez, vacsorához, de vendégváró falatkákat is ízesíthetünk vele (persze csak ha mi és a vendégeink sem kényesek a fokhagymára, mert ezt a krémet az teszi igazán élvezetessé.

Hozzávalók: 25 dkg tehéntúró, 10 dkg vaj, 10 dkg krémsajt, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 1 evőkanál szemes dijoni mustár, só, frissen őrölt fekete bors.
Elkészítés: A krém készítésénél ügyeljünk arra, hogy minden hozzávaló szobahőmérsékletű legyen, mert így lehet könnyen összekeverni és így lesz jó állagú. Fontos továbbá, hogy a mustár szemes mustár legyen, mert ellenkező esetben sárga színű lesz a krémünk, így viszont tört fehér színe marad.
A túrókrém hozzávalóit egy tálba tesszük és botmixer segítségével szép simára keverjük. Zárható edénybe, dobozba kanalazzuk, lehűtve fogyasztjuk.
Vendégváró falatkákhoz kenhetjük kenyér háromszögekre, kifli karikákra, kekszekre és valamilyen zöldséggel, pl. paprikával, petrezselyemzölddel, retekkel díszíthetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails