2010. március 21.

Mustáros csirkeszárnyak

A szárnyak előkészítését, tisztítását követően már nincs sok dolgunk ezzel az étellel, csak összekeverjük a mustáros mázat, rákenjük a hús egyik felére, sütőben sütjük,majd félidőben megfordítjuk, bekenjük a másik felét és amikor szép piros, el is készült. Most szárnyból készítettem, de bármilyen csirkehúsból készíthető, akár egy feldarabolt egész csirkéből is. (Ötlet: Sütés című könyv.)

Hozzávalók: 8 db csirkeszárny, a mustáros mázhoz 5 dkg olvasztott vaj vagy margarin, 1 evőkanál olaj, 4 evőkanál mustár (lehet csípős is), 1 evőkanál barna cukor, 2 evőkanál frissen facsart citromlé, 1 teáskanál őrölt pirospaprika, 1-2 aprított pfefferóni paprika (elhagyható), só, frissen őrölt bors. Köretnek főtt tészta, díszítéshez darálatlan mák. A tepsi kikenéséhez 1 evőkanál olaj.

Elkészítés: A csirkeszárnyakat alaposan megtisztítjuk, picit sózzuk és egy kiolajozott tepsibe rakosgatjuk. A mustáros máz hozzávalóit összekeverjük és kanál segítségével bekenjük a szárnyak felső felét. 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd a csirkeszárnyakat megfordítjuk és a maradék mázzal bekenjük a szárnyak másik felét és további 20-25 percig sütjük. (Ha máz kezdene égni a tepsiben, tegyünk hozzá 1-2 evőkanál vizet.) A pirosra sült szárnyakat darálatlan mákkal díszítjük, tésztával és friss salátával kínáljuk.

6 megjegyzés:

  1. Ezt viszem, nagyon jól néznek ki!

    VálaszTörlés
  2. Köszi Moha! Szerintem nem bánod meg, egyszerű és finom.

    Köszi Bianka!:)

    VálaszTörlés
  3. Most már tényleg befizetek hozzád kosztosnak:) gondolkoznom sem kéne, hogy mit főzzek és nálad mindig jóllaknék!

    VálaszTörlés
  4. Tündér, nem kedves, hanem őszinte:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails