2009. szeptember 8.

Tagliatelle pácolt sült csirkemellel

Ezt a tagliatellét Ágika barátnőm születésnapjára készítettem. (Aznap ez a tésztaétel inkább előétel szerepet kapott, mert a második fogás, - barátnőm számára az est fénypontja - az aranygaluska volt vanília mártással -recept később:) A tagliatelléhez kínáltam jégsalátát és csípős mártást. Ez utóbbiak a képről lemaradtak.

Hozzávalók: Személyenként 4-5 gombóc tagliatelle (kb. 10-13 dkg tészta), fél filézett csirkemell, só, frissen őrölt bors. A hús páchoz: 1-2 evőkanál balzsamecet, 1 teáskanál méz, 1 kávéskanál csípős darabos paprikakrém, 1 teáskanál mogyoróolaj. A sütéshez 1 evőkanál olívaolaj, 2 dkg vaj. A szafthoz 1 kisebb hagyma, a maradék páclé, 2-3 evőkanál tejszín, 1 evőkanálnyi aprított zeller, vagy petrzselyem levél. A csípős mártáshoz: 1-2 evőkanál majonéz, 3-4 evőkanál tejföl, 1-2 teáskanál csípős darabos paprikakrém, esetleg só, bors.
Elkészítés: A csirkemellet megsózzuk, borsozzuk, egy tálba tesszük, ráöntjük a balzsamecetet, a mézet, hozzáadjuk a paprikakrémet és a mogyoró olajat és jól beleforgatjuk a húsokat. Kb. 1 órát hagyjuk a pácban állni a húst. A pácolást követően forró sós vízben kifőzzük a tagliatellét. Közben az olíva olajat és a vajat felhevítjük egy serpenyőben, a csirkemell mind két oldalát hirtelen kisütjük, majd levesszük a lángot és kb. 5 percig sütjük a húst, közben forgatjuk. Amikor megsült kivesszük a serpenyőből a visszamaradt zsiradékon a csikokra vágott hagymát 1-2 percig sütjük, közben hozzá adjuk a maradék kevés páclevet, a zellerzöldet és felöntjük tejszínnel. A kifőtt tésztát ebbe a szaftba forgatjuk és tányérra szedjük. A csirkemellet vékonyan felszeleteljük és a tésztára szórjuk. A csípős mártás hozzávalóit összekeverjük és széles csíkokra vágott jégsalátával kínáljuk a tészta mellé.

3 megjegyzés:

  1. Én inkább főételnek választottam volna ezt a fogást (vagy ha előétel, akkor legalább kétszer kérek belőle!:)

    VálaszTörlés
  2. Nekem a mai napig furcsa egy kicsit a szelet húsok mellé adott tészta, de ezt most rögvest lemeóznám.A hozzávalók nagyon tetszenek, a pác, a tészta szósz. Azt hiszem egy próbát megér.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails