2009. szeptember 13.

Pácolt sült csirkecombok

Egyszerűen elkészíthető sült. Most csak felsőcombból készült. Enyhe sózás után egy olajos, fokhagymás, házi paprikakrémes pácban pihent egy napot. Lábosban, lángon sütöttem át, ( a sütő foglalt volt:) a pirítás már a sütőben történt.

Hozzávalók: 14 db csirke felsőcomb, só, bors, 3-4 gerezd zúzott fokhagyma, 2 evőkanál paprikakrém, 3-4 evőkanál olaj.
Elkészítés: A megtisztított csirke felsőcombokat enyhén sózzuk (a paprikakrém is sós), borsozzuk. A páchoz az olajat, a zúzott fokhagymát és a paprikakrémet összekeverjük egy tálba és beleforgatjuk a combokat, letakarjuk és hűtőben állni hagyjuk egy éjszakát, vagy egy napot. A pácolás után süthetjük tepsibe téve, sütőben is. Ekkor a páclével együtt tepsibe sorakoztatjuk a combokat, kevés vizet öntünk rá, letakarjuk alufóliával, 200 fokon kb.40 percig sütjük, majd levéve az alufóliát további 20 perc alatt pirosra sütjük a combokat. Ha lábosban sütjük, kevés olajon hirtelen megsütjük mind két oldalát a comboknak, majd fedő alatt puhára sütjük és lepirítjuk. A pirítást a sütőben is végezhetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails